This text will be replacedhttp://beta.bstv.no2/?cat=4&feed=rss2

Fredag 21. april arrangerte Fremtiden i våre hender – Bergen «dumpsterfeast». Konseptet går ut på at man samler inn mat fra de lokale dagligvarebutikkene som skal kastes og lager et stort måltid av det man får. Det er gratis å spise og arrangementet drives av frivillige. Menyen var stor og i all hovedsak vegetarisk.

Se også: En uke som veganer

– Det er veldig mye som står på menyen i kveld. Vi har fått mye grønnsaker og egg så det kommer til å bli et skikkelig herremåltid, sier Ronja Solberg som er en av de frivillige kokkene denne kvelden.

Første gangen organisasjonen inviterte til dumpsterfeast hadde de profesjonelle kokker men etter det har det bare vært medlemmene selv som har herjet på kjøkkenet.

Mye mat kastes

I følge nettsidene til Fremtiden i våre hender kastes det nok mat til å mette 800 000 mennesker i året, og matsvinnet har et klimafotavtrykk som tilsvarer det årlige utslippet fra 437 000 personbiler. På dumpsterfeasten håpet arrangørene på at de hadde fått tak i nok mat til å mette de 60 påmeldte, samt de frivillige.

De har også et håp om å påvirke de oppmøtte. Deltagerne fikk en presentasjon om hvordan man kan kutte ned sitt eget matsvinn. De fikk også et lynkurs i «dumpster diving», alstå det å gå gjennom søppelkassene til dagligvarebutikker og restauranter.

– Det er så masse mat som ligger i søppelkassene rundt om kring og det er ikke noe vits i at det ligger der, sier Solberg.

Se også: Dumpster diving: Ulovlig, men økonomisk og miljøvennlig

Stor suksess

Selv om det var litt usikkert om det skulle være nok mat virket de fleste av gjestene veldig fornøyde med det de hadde blitt servert.

– Det ser ut som det ble nok mat og det er det viktigste, avslutter Solberg.

Se også: Du trenger ikke kjøtt for å bli mett

 

Kommentarer

Stian Instebø

Webansvarlig