This text will be replacedhttp://beta.bstv.no2/?cat=1&feed=rss2

– Soulspring er selvutvikling med en åndelig dimensjon, forteller prinsessen.

Sammen med forretningsmakker Elisabeth Nordeng startet hun Soulspring i 2007, da under navnet Astarte Education.

Visjonen med Soulspring, som på folkemunne gjerne har blitt kalt «Engleskolen», er ifølge prinsessen og Nordeng å hjelpe mennesker til å leve ut sitt sanne jeg, og på den måten få ut sitt fulle potensiale. På soulspring.no skriver de: «Hos Soulspring åpner vi opp med nærvær, tilstedeværelse, meditasjon og enkle, men kraftfulle spirituelle verktøy og innsikter.»

Bakgrunnen for at Nordeng og prinsessen startet opp konseptet var at de fant ut at de er høysensitive. De ønsker gjennom Soulspring å tilby verktøy og metoder som kan hjelpe høysensitive å bedre håndtere sin situasjon.

Litt som å ha nervene utenpå kroppen

Prinsessen forklarer at høysensitivitet handler om å være overfølsom. – Det er litt som å ha nervene utenpå kroppen, slik at de kommer borti alle rundt deg, sier hun. Videre forklarer hun at dette gjør at høysensitive føler veldig mye og tar inn veldig mange inntrykk.

Prinsessen forklarer videre at man blir veldig sliten av hele tiden å skulle få så mange inntrykk. – Det blir som en app som alltid står på, og som trekker veldig mye «batteri» fra dem som er høysensitive, forteller hun.

Hun forteller også at enkelte forskere anslår at en av fem er høysensitive, og at det statistisk berører like mange kvinner som menn. Likevel er det en klar hovedvekt av kvinner på kursene. – Jeg tror gjerne menn har vanskelig for å åpne seg, mener Nordeng.

Viktig å si nei

Fordi det kan være slitsomt med alle inntrykkene man får ved høysensitivitet understreker både prinsessen og Nordeng at det er viktig å sette grenser. – Det er viktig å si nei iblant. Om man ikke setter sine egne grenser vil man ikke klare å være fullt og helt tilstede når man velger å være det, mener Nordeng.

Prinsessen utdyper at det også er viktig å finne tid til seg selv. – Det som kan være ekstra viktig når man er høysensitiv, er å kunne ta seg øyeblikk hvor man er helt alene uten ytre inntrykk, sier hun.

Nordeng sier at man også kommer langt med forståelse fra omgivelsene. – For eksempel så er det viktig å tenke at når den høysensitive trenger tid for seg selv, så er det ikke en avvisning, sier hun.

Kommentarer

Stian Instebø

Webansvarlig